Четвер, 25.04.2024, 22:14

Кременчуцька профспілкова організація працівників освіти

Категорії розділу
Друзі сайту

Онлайн всього: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Мої файли

Право на додаткову соцiальну вiдпустку
[ Викачати з сервера (12.4 Kb) ] 08.12.2016, 16:44

ПИТАННЯ: Чи має право на додаткову соцiальну вiдпустку жiнка, в якої дочка - iнвалiд з дитинства пiдгрупи А I групи, якщо до 18 рокiв це була дитина-iнвалiд пiдгрупи А?

ВIДПОВIДЬ: За статтею 19 Закону України «Про вiдпустки» (далi - Закон) жiнцi, яка працює i має двох або бiльше дiтей вiком до 15 рокiв, або дитину-iнвалiда, або яка всиновила дитину, матерi iнв'алiда з дитинства пiдгрупи А I групи, одинокiй матерi, батьку дитини або iнвалiда з дитинства пiдгрупи А I групи, який виховує їх без матерi (в тому числi в разi тривалого перебування матерi в лiкувальному закладi), а також особi, яка взяла пiд опiку дитину або iнвалiда з дитинства пiдгрупи А I групи, чи одному iз прийомних батькiв надається щорiчно додаткова оплачувана вiдпустка тривалiстю 10 календарних днiв без урахування святкових i неробочих днiв (ст. 73 КЗпП).

Оскiльки в жiнки дочка - iнвалiд з дитинства пiдгрупи Б I групи, вона не має права на таку вiдпустку.

Вiталiна КОРКУШКО,
завiдувач сектору;
Олена УСЕНКО,
головний спецiалiст

"Праця i зарплата" N 44 (1008), 30 листопада 2016 р.
Передплатний iндекс: 30214

Категорія: Мої файли | Додав: kremprofspilka