Субота, 20.04.2024, 06:00

Кременчуцька профспілкова організація працівників освіти

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 13 » ЗАХОДИ по виконанню постанов президії ЦК Профспілки
20:01
ЗАХОДИ по виконанню постанов президії ЦК Профспілки

                                       ЗАХОДИ                               

по виконанню постанов президії ЦК Профспілки від 26.02.13 № П-19-1 «Про організацію громадського контролю виборними органами Профспілки за додержанням законодавства про працю в установах і закладах освіти Полтавської області» та Президії ФПУ від 12.12.12 № Р-6-3 «Про завдання професійних організацій щодо забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства».


1. Обкому Профспілки :

1.1. Постанови президії ЦК Профспілки від 26.02.13 № П-19-1 «Про організацію громадського контролю виборними органами Профспілки за додержанням законодавства про працю в установах і закладах освіти Полтавської області» та Президії ФПУ від 12.12.12 № Р-6-3 «Про завдання професійних організацій щодо забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства» направити головам районних, міських організацій, профкомів вузів, для обговорення та використання в роботі.

березень 2013 р. грудень 2012 р.(виконано) відп.   Олефіренко М.А.

1.2.  Здійснювати моніторинг стану своєчасності та в повному обсязі виплати заробітної плати працівникам установ і закладів освіти ( не рідше двох разів на рік).

постійно                                                         відп.          Скиба Н.В.

1.3. В разі виявлення порушень строків виплати заробітної плати та відпускних, примусового відправлення працівників у відпустки без збереження заробітної плати, оперативно інформувати органи місцевого самоврядування, виконавчої влади та ЦК Профспілки, вживати заходів щодо усунення таких порушень.

постійно                                                          відп.          Скиба Н.В.

                                                                                      Олефіренко М.А.

1.4. Здійснювати постійний контроль за укладенням трудових договорів (безстрокових, строкових, контрактів) з керівниками та педагогічними та науково-педагогічними працівниками закладів освіти. Продовжувати роботу по системному контролю з боку виборних профорганів за оформленням трудових книжок працівників.

постійно                                                           відп.          Олефіренко М.А.

1.5. При проведенні оптимізації мережі навчальних закладів забезпечувати громадський контроль за дотриманням трудових прав і соціальних гарантій педагогічних працівників. Проводити розяснювальну та консультативну роботу з роботодавцями, профспілковими органами всіх рівнів, членами профспілки.

постійно                                                            відп.           Олефіренко М.А.

1.6. Продовжувати практику розгляду питань здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства про працю територіальними виборними органами Профспілки на засіданнях президії обкому Профспілки, не рідше двох разів на рік.

постійно                                                            відп.          Олефіренко М.А.

1.7.  Довести до відома територіальних органів Профспілки зміст Угоди про співпрацю між Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області та Полтавською обласною радою професійних спілок (підписана 28.01.13).

лютий            (виконано, на сайті)                        відп.            Олефіренко М.А.

1.8.    Проводити співпрацю з Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області шляхом організації і проведення спільних перевірок (за попереднім погодженням), в установах, закладах, де працюють члени профспілки, наданням спільних консультацій, обміну інформації.

постійно                                                              відп.            Олефіренко М.А.

1.9. Проводити систематичну роз’яснювальну роботу по недопущенню погіршення норм, визначених чинним законодавством, Генеральною і Галузевою угодами у змістах районних (міських) угод, колективних договорах.

постійно                                                               відп.            Олефіренко М.А.

1.10. Здійснювати контроль за проведенням роботодавцями своєчасної атестації робочих місць працівників установ і закладів освіти, відповідно до Положення порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 № 442, оперативно реагувати на виявлені порушення з цього питання.

постійно                                                                відп.           Нерозя Л.М.

                                                                                             Олефіренко М.А.    

2. Головам рай(міськ)комів, профкомів :

2.1.  Систематично планувати і здійснювати громадський контроль за дотриманням законодавства про працю.

2.2.  Продовжувати роботу по організації і здійсненню громадського контролю за додержанням законодавства про працю виборними органами первинних профспілкових організацій, в т.ч. комісій, повноважених представників (громадських інспекторів).

2.3.  В разі виявлення порушень законодавства, зокрема, з питань, визначених п. п. 1.3, 1.4  оперативно інформувати місцеві органи влади, обком Профспілки, для вжиття відповідних мір реагування.

2.4.  В обовязковому порядку проводити письмове рецензування проектів колективних договорів закладів і установ освіти на предмет відповідності нормам законодавства.

2.5. Спрямовувати роботу виборних органів первинних профспілкових організацій на:

2.5.1.   Включення до колективних договорів і угод положень  щодо:

- виділення коштів роботодавцем на повне фінансування заходів з охорони праці ( 0,2%);

- забезпечення безперешкодного доступу повноважних представників профспілок (інспекторів праці) до робочих місць членів профспілки, посадових осіб роботодавця, відповідних документів установи, закладу;

- одержання від роботодавця, інших посадових осіб наказів (розпоряджень), відомостей про виплату заробітної плати, відрахувань із заробітної плати, інших документів, пояснень щодо умов праці, виконання колективних договорів та угод, дотримання норм трудового законодавства та соціально-економічних прав працівників – членів профспілки;

- забезпечення надання не звільненим від роботи профспілковим активістам, уповноваженим на виконання повноважень з громадського контролю, у тому числі в комісіях по трудових спорах і розслідування нещасних випадків на виробництві, оплачуваного часу, достатнього для здійснення цих функцій та відповідного навчання;

- широкого інформування працівників про їхні трудові права, можливості захисту та результати роботи повноважних представників з громадського контролю.

2.5.2. Недопущення прийняття роботодавцем нормативних актів без дотримання процедури погодження або врахування думки виборного органу первинної профспілкової організації.

2.5.3. Не рідше одного разу на півріччя розгляду на засіданнях профкому стану дотримання трудового законодавства в установі, закладі.

2.5.4. Забезпечувати направлення представника профспілки з питань охорони праці для участі в комісіях з розслідування нещасних випадків на виробництві, відповідно до Порядку розслідування нещасних випадків на виробництві.

 

 

 

Голова обкому Профспілки                           Г.І.Шумейко 

Переглядів: 477 | Додав: kremprofspilka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: