П`ятниця, 19.04.2024, 04:50

Кременчуцька профспілкова організація працівників освіти

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
Друзі сайту

Онлайн всього: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 16 » Закон України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких закондавчих актів України"
15:19

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

ВИТЯГ ІЗ ЗАКОНУ

Про внесення змiн та визнання такими, що втратили
чиннiсть, деяких законодавчих актiв України

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести змiни до таких законодавчих актiв України:

6. У Законi України "Про освiту" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 21, ст. 84; 2004 р., N 8, ст. 67; 2006 р., N 12, ст. 104; N 28, ст. 242; 2008 р., NN 5-8, ст. 78; 2014 р., N 2-3, ст. 41, N 37-38, ст. 2004):

1) абзац четвертий частини другої статтi 12 викласти у такiй редакцiї:

"органiзовує забезпечення пiдручниками учнiв";

2) абзац восьмий частини першої статтi 14 викласти у такiй редакцiї:

"можуть забезпечувати пiльговий проїзд учнiв, вихованцiв, студентiв та педагогiчних працiвникiв до мiсця навчання i додому у порядку та розмiрах, визначених органами мiсцевого самоврядування, та передбачати на це вiдповiднi видатки з мiсцевих бюджетiв";

3) частину першу статтi 25 викласти у такiй редакцiї:

"Органiзацiя та вiдповiдальнiсть за харчування у навчальних закладах державної та комунальної форми власностi покладається на мiсцевi органи виконавчої влади та органи мiсцевого самоврядування, центральнi органи виконавчої влади, яким пiдпорядкованi навчальнi заклади, керiвникiв навчальних закладiв";

4) частину другу статтi 35 викласти у такiй редакцiї:

"2. Держава гарантує молодi право на отримання повної загальної середньої освiти i оплачує її здобуття. Повна загальна середня освiта в Українi є обов’язковою i може отримуватися у рiзних типах навчальних закладiв. Держава гарантує безоплатне забезпечення пiдручниками учнiв загальноосвiтнiх навчальних закладiв iз числа дiтей-сирiт, дiтей-iнвалiдiв/iнвалiдiв I-III групи, дiтей, позбавлених батькiвського пiклування, та дiтей iз сiмей, якi отримують допомогу вiдповiдно до Закону України "Про державну соцiальну допомогу малозабезпеченим сiм’ям". Учнi загальноосвiтнiх навчальних закладiв, якi вивчають мови нацiональних меншин, забезпечуються пiдручниками у порядку, встановленому Кабiнетом Мiнiстрiв України;

5) частину четверту статтi 36 викласти у такiй редакцiї:

"4. Створення загальноосвiтнiх навчальних закладiв здiйснюється вiдповiдно до Закону України "Про загальну середню освiту". Реорганiзацiя i лiквiдацiя загальноосвiтнiх навчальних закладiв комунальної форми власностi здiйснюється за рiшенням сесiї мiсцевої ради, державної i приватної форм власностi - за рiшенням засновника (засновникiв)";

6) частину п’яту статтi 41 викласти у такiй редакцiї:

"5. Учнi державних та комунальних професiйно-технiчних навчальних закладiв iз числа дiтей-сирiт, дiтей, позбавлених батькiвського пiклування, i дiтей, якi потребують особливих умов виховання, перебувають на повному утриманнi держави. Порядок забезпечення учнiв державних та комунальних професiйно-технiчних навчальних закладiв стипендiєю, органiзацiї харчування учнiв iз числа дiтей-сирiт, дiтей, позбавлених батькiвського пiклування, осiб з їх числа, дiтей-iнвалiдiв/iнвалiдiв I-III групи та дiтей iз сiмей, якi отримують допомогу вiдповiдно до Закону України "Про державну соцiальну допомогу малозабезпеченим сiм’ям", визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

Органи мiсцевого самоврядування вiдповiдно до законодавства можуть забезпечувати харчуванням учнiв iнших категорiй та передбачати на це вiдповiднi видатки з мiсцевих бюджетiв";

7) частину третю статтi 53 викласти у такiй редакцiї:

"3. Органи мiсцевого самоврядування можуть забезпечувати пiльговий проїзд учнiв, вихованцiв, студентiв та педагогiчних працiвникiв до мiсця навчання i додому у порядку та розмiрах, визначених органами мiсцевого самоврядування, та передбачати на це вiдповiднi видатки з мiсцевих бюджетiв";

8) друге речення абзацу першого частини четвертої статтi 57 викласти у такiй редакцiї: "Пiльги на безплатне користування житлом з опаленням та освiтленням, передбаченi абзацом першим цього пункту, надаються за умови, якщо розмiр середньомiсячного сукупного доходу сiм’ї в розрахунку на одну особу за попереднi шiсть мiсяцiв не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соцiальну пiльгу у порядку, визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв України".

22. У Законi України "Про загальну середню освiту" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1999 р., N 28, ст. 230; 2014 р., N 2-3, ст. 41, N 30, ст. 1011):

1) частину шосту статтi 11 викласти у такiй редакцiї:

"6. Реорганiзацiя i лiквiдацiя загальноосвiтнiх навчальних закладiв комунальної форми власностi здiйснюється за рiшенням сесiї мiсцевої ради, державної i приватної форм власностi - за рiшенням засновника (засновникiв)";

2) абзаци другий та третiй частини першої статтi 21 замiнити одним абзацом такого змiсту:

"Органи мiсцевого самоврядування можуть забезпечувати пiльговий проїзд учнiв, вихованцiв до мiсця навчання i додому у порядку та розмiрах, визначених органами мiсцевого самоврядування, та передбачати на це вiдповiднi видатки з мiсцевих бюджетiв";

3) абзац шостий частини другої статтi 37 викласти у такiй редакцiї:

"органiзовує забезпечення пiдручниками учнiв".

Переглядів: 759 | Додав: kremprofspilka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0