П`ятниця, 19.04.2024, 19:02

Кременчуцька профспілкова організація працівників освіти

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 13 » УГОДА
19:25
УГОДА

УГОДА

про співпрацю між Територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області та Полтавською обласною радою професійних спілок

м. Полтава                                                                                       28 січня 2013 р.

Територіальна державна інспекція з питань праці у Полтавській області (далі - ТДІзПП) в особі Начальника ТДІзПП Великої Наталії Михайлівни, яка діє на підставі Положення про територіальну державну інспекцію з питань праці у Полтавській області, затвердженого наказом Державної інспекції України з питань праці від 15 листопада 2011 року № 11, з однієї сторони і Полтавська обласна рада професійних спілок (далі Облпрофрадою) в особі голови Вернигори Леоніда Михайловича, з іншої сторони, далі - Сторони, прагнучи до забезпечення неухильного дотримання роботодавцями законодавства про працю, про зайнятість населення, про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, про професійні спілки та про колективні договори і угоди, з метою дотримання прав і гарантій працюючих, застрахованих осіб, постраждалих на виробництві, ветеранів праці, усвідомлюючи важливість взаємодії державного нагляду та громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов'язкове державне соціальне страхування, керуючись принципами верховенства права, соціального діалогу, взаємної відповідальності та дотримання визначених Угодою зобов'язань і домовленостей.



ДОМОВИЛИСЬ ПРО НАСТУПНЕ:


1.      Предметом цієї Угоди є співпраця Сторін у здійсненні державного нагляду та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників з метою виявлення порушень законодавства, вжиття заходів до усунення порушень, проведення профілактичної роботи щодо їх попередження.

2.  ОСНОВНИМИ НАПРЯМАМИ СПІВПРАЦІ МІЖ ТДІзПП У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА ПОЛТАВСЬКОЮ ОБЛПРОФРАДОЮ Є:

2.1.     Проведення спільних перевірок (за попереднім погодженням) стану додержання законодавства про працю, соціальне страхування (в межах визначеної компетенції) на підприємствах, установах, організаціях, де працюють члени профспілок, вжиття заходів до усунення порушень та притягнення до відповідальності керівників, які їх допустили.

2.2.     Вивчення та узагальнення практики застосування законодавства з питань, що є предметом Угоди, аналіз найбільш поширених видів порушень, розробка пропозицій щодо вдосконалення законодавства про працю, зайнятість населення, про загальнообов'язкове державне соціальне страхування та механізмів контролю за його дотриманням.

2.3.   Розробка проектів нормативно-правових актів, які стосуються питань, що є предметом цієї Угоди, підготовка пропозицій для прийняття рішень Урядом України.

2.4.   Організація і проведення, у разі необхідності, спільних інформаційних заходів (нарад, консультацій, семінарів тощо) з питань, що є предметом Угоди.

2.5.   Проведення роз'яснювальної роботи з питань недопущення порушення трудових прав та дискримінації окремих груп працівників.

2.6.  Взаємодія з питань запобігання використанню дитячої праці.

2.7.  Реалізація принципів соціального партнерства.

2.8.  Пропаганда правових знань з питань, що є предметом цієї Угоди.

3. ФОРМИ СПІВПРАЦІ МІЖ ТДІзПП У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ТА ПОЛТАВСЬКОЮ ОБЛПРОФРАДОЮ:

3.1.       Ознайомлення Сторін з планами роботи ТДІзПП у Полтавській області та Полтавської обласної ради професійних спілок, розробка планів спільних перевірок.

3.2.  Проведення спільних перевірок з питань, визначених цією Угодою, на підприємствах, в установах, організаціях, у тому числі за зверненнями працівників чи профспілкових організацій.

3.3.   Взаємне інформування один раз на півріччя про результати перевірок, що проводяться в межах повноважень сторін цієї Угоди, та про вжиті заходи щодо усунення виявлених порушень.

3.4.     Спільне інформування органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань роботодавців, органів прокуратури про систематичні порушення законодавства про працю та внесення пропозицій щодо притягнення до відповідальності осіб, які порушують законодавство про працю.

3.5.     Аналіз причин найбільш характерних порушень законодавства про працю, зокрема ухилення від юридичного оформлення фактичних трудових відносин, підміни трудових договорів цивільно-правовими та іншими угодами, використання запозиченої праці, та підготовка пропозицій щодо попередження таких порушень.

3.6.    Підготовка спільних пропозицій про внесення змін до законодавства, інших нормативно-правових актів, у тому числі щодо вдосконалення контролю та посилення відповідальності за порушення законодавства про працю.

3.7.    Обговорення на спільних заходах актуальних питань додержання законодавства про працю та загальнообов'язкове державне соціальне страхування, обмін досвідом роботи, проведення навчання, спільних семінарів, нарад державних інспекторів і представників профспілкових організацій.

3.8.    Залучення представників Полтавської облпрофради до участі в роботі комісій, робочих груп, що створюються ТДІзПП у Полтавській області.

3.9.       Регулярний обмін інформацією, надання необхідних матеріалів, документів з питань, що є предметом цієї Угоди.

3.10.    Організація узгодженої роз'яснювальної роботи з питань законодавства про працю, у тому числі підготовка та видання спільних методичних рекомендацій, посібників для працівників та роботодавців тощо.

           3.11.   Підготовка та розміщення в засобах масової інформації спільних інформаційних, консультативних та інших матеріалів, що стосуються предмета цієї

          3.12. Здійснення Сторонами контролю за виконанням спільних домовленостей.


4. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ


4.1.    Сторони виконують зобов'язання за цією Угодою як безпосередньо, так і через суб'єктів внутрішньої організаційної структури.

4.2.         Сторони забезпечуватимуть відкритість та гласність у своїх взаємовідносинах, зокрема шляхом інформування одна одної та громадськості через засоби масової інформації про результати співпраці.

4.3.  Угода набуває чинності з моменту її підписання Сторонами.

4.4.  Угоду укладено Сторонами строком на три роки. Якщо завчасно, не пізніше як за місяць до закінчення строку, жодна із сторін письмово не повідомить другу сторону про інше, строк дії Угоди автоматично продовжується на наступні три роки.

4.5.  Зміни і доповнення до цієї Угоди або припинення її дії здійснюються за взаємною згодою Сторін. Кожна із Сторін може розірвати цю Угоду, письмово попередивши про це іншу Сторону не пізніше як за місяць.

4.6.  Сторони визначають посадових осіб, які будуть відповідальними за взаємодію та співпрацю в рамках цієї Угоди.

4.7.  Кожна Сторона самостійно визначає порядок доведення змісту цієї Угоди до відповідних суб'єктів внутрішньої структури.

4.8.  Угоду складено і підписано у двох примірниках, які зберігаються у кожної із Сторін і мають однакову силу.

4.9.3 моменту підписання цієї Угоди втрачає чинність Угода про взаємодію Територіальної державної інспекції праці у Полтавській області з Полтавською обласною радою профспілок від 07.12.2009. 



Переглядів: 458 | Додав: kremprofspilka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: